POŠILJANJE IN DOSTAVA

Pri GreenGrows imamo radi rastline in naravo, zato bo vaša rastlina pred pošiljanjem skrbno pripravljena in pakirana v vremensko prilagojene, trajnostne materiale.
Ker rastline ne marajo potovanja, jim želimo prihraniti nepotreben stres, zaradi česar smo za vas izbirali zanesljivo dostavo in možnost osebnega prevzema. Ker ne želimo, da bi vaše rastline ob dela prostih dneh preživljale čas v skladiščih, rastline pošiljamo ob ponedeljkih in torkih.
Vse poslane rastline so pakirane vremenu primerno, a si pri GreenGrows pridržujemo pravico, da ob izrazito neugodnih razmerah (zelo visoke ali nizke temperature) vaše rastline zavarujemo tako, da počakamo na ugodnejše razmere. Informacije glede zamika dostave bodo objavljene na naši spletni strani kot posebna opozorila.
Pri GreenGrows rastline dostavimo kamorkoli na območje EU. Stroški dostave se obračunavajo po veljavnem ceniku izbranega načina dostave. Za pošiljanje po Sloveniji je cena dostave 3,95€, ne glede na velikost pošiljke. Pri pošiljanju rastlin stroškov dostave ne bomo obračunali ob nakupu nad 50€ za naročila iz Slovenije oz. pri nakupu nad 100€ ob naročilih iz tujine.
Pri GreenGrows omogočamo tudi osebni prevzem rastlin. Vaše rastline lahko prevzamete naslednji delovni dan na lokaciji tBLC d.o.o., Ob železnici 16, 1000 Ljubljana. Prevzem je možen vsak delovni dan med 16 in 19 uro po predhodni elektronski potrditvi.
Podrobnosti pogojev dostave so opredeljene v Splošnih pogojih poslovanja.

SKRB ZA RASTLINE PO DOSTAVI

Vsako našo rastlino smo opremili s Priporočili za nego, vendar pa za prav vse rastline veljajo enaka navodila ob dospetju.
Ob prihodu v nov dom potrebuje rastlina nekaj dni počitka in čas za adaptacijo. Najboljše je, da se jo takoj postavi na mesto, ki ustreza njenim rastnim pogojem in se jo na tem mestu nekaj dni pusti počivati.
Vse naše rastline prihajajo posajene v kokosovo šoto, ki jim med transportom zagotavlja vlažnost. Mnogo raje kot kokosovo šoto imajo rastline zračen substrat s hranili, zato je priporočljivo, da po nekaj dneh svojo rastlino presadite v primeren substrat. Naše najljubše substrate lahko najdete tukaj.
Šele, ko je rastlina presajena je čas za prvo zalivanje. Za najboljše zdravje rastlin predlagamo, da jih zalivale v skladu s Priporočili za nego.
Prvih nekaj tednov po prihodu rastline v nov dom in presaditvi v nov substrat, gnojenje ni potrebno in lahko rastlini povzroči nepotreben stres. Kasneje gnojimo v skladu s Priporočili za nego, priporočamo naše substrate, ki jih najdete tukaj.
Previdnost ni odveč! Pri GreenGrows skrbimo, da so naše rastline zdrave in brez neželenih škodljivih slepih potnikov. Vseeno pa v svetu ljubiteljev rastlin velja, da je 2 tedenska izolacija nove rastline najboljši način, da preprečimo, da se neželen obiskovalec razširi po ostali domači rastlinski zbirki.